vineri, 8 iunie 2012

Ciorba de curcan





Carnea de curcan este una din cele mai bune optiuni pentru o hrana sanatoasa , contine elemente nutritive si esential este ,ca ai siguranta cumpararii unei carni ce nu a fost injectata cu substante hormonale care sa ii stimuleze cresterea fortata in detrimentul sanatatii noastre !

Trecand prin piata Obor (hala noua) ,mi-a facut cu ochiul si o punga enorma cu tacamuri de curcan ,ce abia astepta s-o cumpar . 
Ajunsa acasa mi-am pregatit oala pentru ciorba,pentru ca de ciorbita de curcan aveam pofta!

Ingrediente:
tacamuri curcan Penes (gat,spate,aripi,inima )
2 morcovi
2 fire ceapa verde
3 cartofi noi mari
10 rosioare coapte
1 ardei gras rosu
100 ml ulei
sare
leustean verde
1,5 l bors
taietei de casa

Pregatire:

Se curata carnea si se spala ,apoi o punem la fiert in 3 L de apa timp de 30 de minute.
In timpul fierberii luam spuma de cateva ori !
Legumele le spalam si le curatam de coaja sau cotor,unde e necesar,apoi le taiem felii sau cubulete.
Dupa cele 30 de minute de fierbere al carnii ,adaugam legumele si uleiul,fierbem 20 de minute.
Rosiile le taiem cubulete si le adaugam ,in momentul in care au fiert legumele,dam gust cu sare.
Adaugam borsul dupa vreo 10 minute,iar cand a dat in clocot adaugam taieteii si leusteanul !
Se serveste cu ardei iute (optional) .
Oferindu-va cate o portie de ciorbita ,va urez :
Savurati cu placere!


Niciun comentariu: