vineri, 29 martie 2013

Fougasse

 
 



Ingrediente:

aluat:
 400 g faina
10 g drojdie proaspata
o lingurita zahar
2 linguri de ulei de masline
cca 200 ml apa calduta
un praf de sare
oregano uscat
………………………
rosii cherry
masline negre feliate
ceapa verde
frunze oregano
cimbru uscat
rozmarin

Pregatire:

Maia:
-intr-un castronel punem 100 ml apa calda, lingurita de zahar, drojdia si amestecam usor cu furculita pana se dizolva drojdia. Apoi adaugam 2-3 linguri de faina si lasam la cald 10 minute.

 Se pun intr-un vas mai mare restul de faina, pe marginea fainii se pune intr-un colt praful de sare, apoi se face o adancitura in mijloc si adaugam apa, uleiul si o lingurita rasa de oregano uscat.
Se amesteca pana se desprinde aluatul de pe mana si se lasa la dospit cca 30 de minute.
Dupa acest timp, se taie aluatul in 3-4 bucati, apoi fiecare bucata se intinde foaie groasa de 1 cm si de forma alungita, se cresteaza pe mijloc si se orneaza dupa gust combinand rosii cherry, ceapa verde, masline negre, frunze oregano, cimbru uscat, rozmarin.
Se unge tava de copt, se tapeteaza cu faina sau hartie de copt, se asaza bucatile de fougasse si se coc cca 15 minute pana se rumenesc deasupra.
Savurati cu placere!

Niciun comentariu: