vineri, 20 septembrie 2013

Sunca de pui






O sunca preparata cu manuta mea,sanatoasa si fara E-uri !

Ingrediente:

600 g piept de pui dezosat
100 ml vin alb
200 ml apa
2 linguri sos soia
1 lingurita boia dulce
1 ardei iute rosu
1/2 lingurita rozmarin tocat
2 frunze dafin
2 catei usturoi (optional) 


Pregatire:

Intr-un vas ,amestecam apa,vinul si sosul soia,adaugam in lichid condimentele si dafinul.
In aceasta marinada asezam pieptul de pui si il tinem la rece cateva ore ,ca sa nu stau sa numar timpul ramas ,eu l-am tinut peste noapte in frigider .
Dupa acest timp,pieptul de pui il scoatem din marinada,il rulam cat mai strans si il legam cu sfoara alimentara sau ata.
Asezam pieptul de pui intr-o tavita pe masura ,pe care o acoperim cu folie de aluminiu.
Introducem tavita la cuptor pentru 30 de minute,apoi inlaturam folia de pe tavita si mai lasam la cuptor 30 de minute.
Dupa ce s-a copt,scoatem tavita din cuptor si lasam 15 minute, sa se raceasca carnea,apoi inlaturam ata din jurul pieptului cu atentie si putem felia.

Savurati cu placere!

Niciun comentariu: