joi, 11 august 2011

Tort din clatite cu capsuni











De obicei,cand fac clatite ,ma opresc cam la 50-60 de foi!
Obiceiul l-am incalcat azi,cand m-am gandit sa pregatesc un tort din clatite!

Ingrediente:
Blat:
6 clatite
1 clatita dantelata
2-3 picaturi colorant alimentar rosu

Crema:
2 plicuri budinca capsuni Dr.Oetker
200 g frisca vegetala
200ml lapte
150 g zahar tos
1 plic gelatina

Jelee:
1 plic jelee rosu
2-3 linguri gem de capsuni
3-4 linguri zahar tos
100 ml apa plata

Ornare:
200 g capsuni
200 g frisca vegetala

Preparare:

Blat:
Se fac clatitele din 2 oua,lapte si faina.
Am adaugat putin colorant alimentar pentru culoarea roz.
O clatita se face dantelata.
Am lasat-o alba,pentru a iesi in evidenta deasupra jelee-ului!

Crema:
Se dizolva praful de budinca cu 2-3 linguri de lapte si 2-3 linguri zahar.
Restul de lapte si zahar se pun la fiert,cand incep sa fiarba adaugam budinca dizolvata.
Amestecam cu telul incontinuu,sa nu se faca cocoloase.
Cand incepe sa se ingroase se ia de pe foc si se lasa la racit.
Frisca se bate bine,iar cand s-a racit crema se adauga in crema.
Adaugam gelatina dizolvata in 2-3 linguri de lapte cald si amestecam usor pana se incorporeaza in crema.

Jelee:
Praful de jelee se amesteca bine cu 2-3 linguri zahar tos,2-3 linguri gem capsuni si 4-5 linguri apa.
Se fierbe cam 3 minute pana se dizolva zaharul tos.
Se toarna caldut deasupra tortului.

Asamblare:
Intr-o forma de tort,cu pereti detasabili,se pun ca baza 3 clatite.
Deasupra clatitelor se pune crema de capsuni.
Urmeaza celelalte 3 clatite.
Turnam jelee-ul aproape caldut.
Montam clatita dantelata.
Tinem o ora la frigider.
Dupa intarirea cremei,se desfac peretii formei.
Se orneaza cu frisca si capsuni dupa dorinta.
Ies cam 10-12 portii de tort.
Savurati cu placere!

Niciun comentariu: