sâmbătă, 27 august 2011

Inghetata de mere








Caldura mare,nene Iancule!
Si da-i si lupta,cu caldura,bineinteles!
Cum? Cu inghetata!

Ingrediente:
3 mere Golden
300 g frisca vegetala
200 g zahar tos
1 lingurita scortisoara
1 pachet ornamente din foi de napolitana

Preparare:
Merelor li se scot cotoarele si li se curata coaja.
Se taie felii subtiri.
Se pun feliile intr-o craticioara,se adauga apa cat sa acopere feliile de mere si 2-3 linguri de zahar.se fierb 5 minute cat sa se inmoaie.
Dupa ce s-au inmuiat,se scot feliile si se lasa la racit.
In acest timp batem frisca bine cu restul de zahar.
Dupa ce s-au racit feliile de mere,se mixeaza cu blenderul si rezulta un piure.
Piureul de mere se adauga peste frisca batuta si adaugam si o lingurita de scortisoara.
Amestecam bine,intindem acest amestec intr-un vas cat mai intins si tinem la congelator cel putin 3-4 ore.
Dupa cele 3-4 ore scoatem de la congelator si cu clestele special de inghetata,formam inghetata.
Se serveste in pahare sau boluri speciale de inghetata,presarata cu scortisoara si foi de napolitana.
Savurati cu placere!

Niciun comentariu: