duminică, 11 septembrie 2011

Snitel dublu




Zi calda si azi,ceea ce ma face sa pregatesc ceva simplu si sa nu stau prea mult in bucatarie!

Ingrediente:
300 g pulpa porc
300 g piept pui
50 g mustar
1 lingura sos soia
1 ou
100 g faina
50 ml apa
100 g pesmet
tarhon
delikat
200 ml ulei
800 cartofi fierti taiati cubulete
1 lingura unt topit
1 leg marar verde

Preparare:
Pulpa de porc se taie in 4 felii subtiri,iar feliile rezultate se bat cu ciocanul de snitele.
Pieptul de pui se taie in 4 felii si se bate usor cu ciocanul de snitele.
Feliile de pulpa de porc si piept de pui se tin la marinat in sos de soia,putin tarhon si mustar,cam 15 minute.
In timpul acesta pregatim o compozitie din ou,apa,putin delikat si putina faina,prin care vom trece snitelul dublu.
Se pune uleiul la incins si pregatim o farfurie cu faina,bolul cu compozitia cremoasa si o farfurie cu pesmet.
Cand s-a incins uleiul,se ia cate o felie de piept pui si se lipeste peste o felie de pulpa de porc.
Ambele lipite se dau prin faina,prin compozitia cremoasa si prin pesmet.
Se pun in uleiul incins si se prajesc pana capata o culoare maronie deschisa.
La fel se face si cu celelalte snitele.
Dupa prajire se scot si se scurg.
Se servesc calde cu cartofi natur,stropiti cu unt topit.
Se presara cu marar verde.
Savurati cu placere!

Niciun comentariu: