marți, 27 septembrie 2011

Tortulet din spaghete si branza







Stiam de vizita unei bune prietene,impreuna cu fiica ei !
Micuta are 5 ani si e foarte dragalasa!
Asa ca m-am hotarat sa pregatesc un mic tortulet !

Indrediente:
1 pachet spaghete (400 g )
400 g branza telemea
300 g zahar tos
5 oua
1 lingura margarina
100 g stafide
100 g gem capsuni
100 g nuca de cocos
coaja de lamaie si portocala
colorant alimentar galben si rosu.

Preparare:
Spaghetele se fierb 7-8 minute,se clatesc si se scurg bine.
Branza se sfarama cu furculita,se pune intr-un vas si se amesteca cu ouale
batute,zaharul,stafidele,coaja de lamaie si portocala.
Spaghetele scurse,se pun peste compozitia de branza si se amesteca bine.
Se impart spaghetele amestecate cu branza astfel:
1/4 din spaghete le coloram cu colorant galben,iar 3/4 din spaghete le coloram cu colorant rosu.
Intr-o forma cu perete detasabil (de tort),se pune folie de aluminiu,se unge cu margarina si se tapeteaza cu putin zahar tos. Se pun pe fundul formei spaghete de culoare rosie,apoi in mijloc spaghete de culoare galbena,iar de jur imprejurul spaghetelor galbene se pun si restul spaghetelor rosii.
Deasupra spaghetelor rosii,punem gemul de capsuni si putina nuca de cocos.
Introducem la cuptor si coacem 40 minute.
Cand s-a racit bine tortuletul,scoatem usor folia si presaram nuca de cocos peste gemul de capsuni.
Serviti cu placere!

Niciun comentariu: