Powered By Blogger

duminică, 2 octombrie 2011

Tort cu struguri








Gata cu vara! Am trecut de jumatatea lunii septembrie,iar strugurii din bolta de vita,care ne apara vara de soare,s-au copt!
Am strans cativa ciorchini cu boabele mai mari si intregi si am trecut la pregatirea unui tort simplu,doar cu o crema si struguri!

Ingrediente:

Blat:
100 g zahar tos
100 g margarina Rama
150 g faina
2 oua
1 lingurita praf de copt

Crema:
2 pachete crema budinca cu aroma de frisca
0,500 ml frisca vegetala Meggle
150 g zahar tos
200 ml apa plata
1 plic gelatina
2 ciorchini de struguri

Jelee:
1 plic jelee Dr.Oetker
100 g zahar
100 ml apa plata
2 ciorchini de struguri


Preparare:

Blat:
Margarina se topeste usor.
Galbenusurile se bat cu doua linguri de zahar,pana se albesc,apoi adaugam margarina topita si usor racita.
Albusurile se bat spuma tare ,se adauga doua linguri de zahar si se bat pana se intaresc bine.
Peste albusuri adaugam galbenusurile cu margarina,faina si praful de copt.
Amestecam usor,sa nu se lase albusurile.
Ungem cu margarina si tapetam cu faina,o forma rotunda de tort.
Rasturnam usor compozitia de blat si coacem la cuptorul preincalzit ,cam 10 minute,blatul trebuind sa ramana alb.
Testam cu scobitoarea: daca iese curata dupa ce am infipt-o in blat,blatul este copt!
Dupa coacere,lasam blatul in forma sa se raceasca.

Crema:
Frisca se bate bine pana se intareste.
Praful de budinca se amesteca cu 3 linguri de zahar si 3 linguri de apa.
Apa si restul de zahar se pune la fiert si in momentul cand fierbe,se adauga praful de budinca dizolvat.
Se amesteca cu telul sa nu se faca cocoloase,iar cand incepe sa se intareasca se ia de pe foc si se raceste.
Dupa racire crema de budinca se amesteca usor cu frisca si gelatina dizolvata in apa calduta si boabele de struguri curatate de pe ciorchine.

Jelee:
Praful de jelee se amesteca cu 2 linguri de zahar si o lingura de apa.
Apa si restul de zahar se fierb,se adauga praful de jelee cand apa incepe sa clocoteasca si fierbem pana zaharul se topeste.
Amestecam bine cu un tel.
Jelee-ul se toarna peste crema,aproape caldut.

Asamblare:
Peste blatul din forma,rasturnam crema cu boabele de struguri si nivelam.
Lasam la frigider sa se intareasca 30 de minute.
Peste crema se aseaza boabele de struguri,iar peste boabe se toarna inca caldut jelee-ul.
Se misca usor forma de tort,ca jelee-ul sa se intinda cat mai bine printre boabele de struguri,apoi se introduce la frigider aproape o ora,pana se intareste jelee-ul.
Dupa intarire,se portioneaza cu diferite forme sau se taie felii.
Savurati cu placere!

Niciun comentariu: