vineri, 7 octombrie 2011

Conserva cu legume coapte







E vremea conservelor si a muraturilor!
E timpul sa trec la treaba,caci iarna acusica bate la usa si nu vreau sa ma prinda cu camara goala!

Ingrediente:
2 kg rosii (carnoase)
7-8 ardei capia
1 buc vanata (2 kg)
200 ml ulei masline
1 litru ulei fl.soarelui
tarhon
cimbru
oregano
piper macinat si piper boabe
4-5 foi de dafin
sare
4-5 borcanele x 380 g

Preparare:
Legumele se spala si se lasa la scurs.
Vanata se poate folosi cu coaja sau fara coaja,eu am folosit varianta a doua,fara coaja.
Vanata se taie felii,iar feliile se prajesc in putin ulei de fl.soarelui pe ambele parti,pana se inmoaie.
Ardeii se coc,se curata de coji si cotoare si se taie fasii mai late.
Rosiile se taie felii,cam de 1 cm grosime si se coc pe gratar.
Dupe ce s-au copt toate legumele,le presaram cu sare.
Borcanelele sunt pregatite(spalate si scurse bine).
In fiecare borcanel punem cate o felie din fiecare leguma,presarand printre felii: cimbru,oregano,piper macinat si boabe,dafin si tarhon.
Cand am umplut toate borcanelele,amestecam uleiul de masline cu restul de ulei de fl.soarelui si turnam peste legumele din borcanele.
Punem capacele si le rasucim bine.
Daca le pastram pana aproape de luna martie a anului viitor, e bine sa le fierbem 30 de minute la bain-marie,daca incepem sa le consumam incepand cu luna decembrie,le putem pastra la camara intr-un loc rece.
Cu legumele astfel preparate se pot face salate,se pot servi ca atare(scurse de ulei) sau adaugate in vreun fel de mancare.
Savurati cu placere!

Niciun comentariu: