vineri, 20 iulie 2012

Iahnie de fasole rosie






Ingrediente:

3 cutii fasole rosie (conserva)
400 g rosii cuburi (conserva)
4 carnaciori afumati
2 cepe
1 morcov
2 catei de usturoi
3 linguri ulei
o cana cu apa
o foaie dafin
o lingurita boia dulce Fuchs
piper boabe
sare
oregano uscat

Pregatire:

Fasolea se scoate din cutiile de conserva si se scurge intr-o sita.
Ceapa se taie marunt,iar morcovul si usturoiul il taiem felii.
Rosiile se zdrobesc cu furculita.
Se caleste morcovul in ulei,cand incepe sa se inmoaie adaugam ceapa si usturoiul.
Dupa 5 minute ,adaugam fasolea rosie,boiaua dulce,dafinul si apa,dam gust cu sare si piper si lasam sa fiarba 10 minute.
Adaugam rosiile zdrobite si putin oregano si lasam sa clocoteasca. Imediat adaugam carnatii taiati felii,apoi oprim focul si dam deoparte iahnia.
Putem servi cu muraturi sau salata verde.
Savurati cu placere!



Niciun comentariu: