Powered By Blogger

duminică, 22 iulie 2012

Salata de vinete







  Nu-i asa ca la tot pasul ,nasucul vostru adulmeca mirosul de vinete coapte? Al meu ,da ! Cam toate vecinele mele sunt in mare verva in a coace vinete la cuptor sau pe aragaz ! Eu sa raman in urma ? Nici vorba!
Salata de vinete ,in mare e simplu de pregatit ,dar mai sunt domnisoare ale caror manuta n-a atins ever o vanata ,dar s-o si "jumuleasca" in vreun fel ?!
La partea cu coptul vinetelor pe aragaz,nu poti purta manusi,risti sa-ti ia foc "accesoriul " la intoarcerea vinetelor si aleluia salata si manechiura!

Ingrediente:

7-8 vinete mari
doua cepe marisoare
200 ml ulei (floarea soarelui )
sare
piper alb macinat

Pregatire:

Se aleg vinete mari,negre si cu coaja lucioasa.
Prezenta coditele vinetelor obligatorie,sunt de ajutor cand intoarcem vinetele pe flacara aragazului !
Am incercat coptul vinetelor pe plita si la cuptor,nu agreez aceste moduri,sunt adepta coacerii direct pe flacara a vinetelor. Dupa curatarea coajei arse,miezul vinetelor iese mult mai alb !
Deci ,coacem cate o vanata pe fiecare flacara a aragazului, le intoarcem pe toate partile pana coaja le va fi arsa,nu si miezul ! In jur de 5 minute dureaza trecerea fiecarei portiuni a unei vinete deasupra flacarii ,pana se arde in totalitate coaja,iar miezul se inmoaie usor.
Cum s-a copt o vanata,acesta se pune pe un fund de lemn, usor inclinat in chiuveta,sa se scurga sucurile amare si sa se raceasca.
Dupa ce s-au racit usor,se ia pe rand cate o vanata in mana stanga,iar cu mana dreapta adunam coaja arsa. O clatim bine cu apa rece, retezam cotorul vinetei cu cutitul si punem vanata la scurs intr-o sita. Procedam la fel cu restul de vinete. Dupa scurgere,toate vinetele se aseaza pe fundul de lemn si le tocam cu un tocator de lemn sau plastic ,pana se obtine o pasta fina.
Varianta mea,cea mai scurta,folositi un blender !
Dam gust cu sare si piper,adaugam putin cate putin uleiul si amestecam cu telul 10 minute pana salata creste usor in volum.Pentru un pic de culoare puteti inlocui piperul alb cu cel rosu !
Ceapa o taiem foarte fin si o adaugam in salata si omogenizam lejer.
Salata de vinete se serveste pe canapele din paine prajita decorata cu rondele de ceapa sau ca umplutura pentru rosii frumos decupate .
Savurati cu placere!








Niciun comentariu: