marți, 14 august 2012

Pui Kotanyi




Condimentele  Kotanyi ,imi sunt indispensabile !
 O banala supa ,fiind aromata cu un condiment Kotanyi devine instantaneu ,cea mai buna supa servita ever !
Un simplu pui devine cea mai buna friptura, parol !


Ingrediente:

un pui la 1,5 kg
doua linguri  Verdeturi si condimente pentru pui Kotanyi
50 gr unt
o lamaie
1/2 lingurita usturoi ( praf )
200 ml supa de pui
doua frunze foi dafin
100 ml vin alb
10 boabe de piper

Pregatire:

Puiul se spala si se lasa 10 minute (intr-o sita) ,sa se scurga de apa.
Într-un bol mic, omogenizam untul cu praful de usturoi şi sucul de la lămâia stoarsa . Adaugam cele doua linguri cu Verdeturi si condimente pentru pui Kotanyi. Dezlipim uşor pielea de pe pieptul puiului (cu degetele ) si îndesăm jumatate din untul aromat în acel spaţiu,iar cu restul de unt se freacă tot puiul . 
  • Asezam puiul uns pe o tavă si adaugam usor pe langa pui : supa de pui , foile de dafin , piperul boabe si vinul.
  • Atentie: puiul se aseaza cu pieptul in sus! 
  • Dăm la cuptor o ora ,iar din 15 in 15 de minute stropim pielea puiului cu sosul din tava .
  • Cand puiul s-a copt si s-a rumenit frumos,se scoate din tava,dupa vreo 10 minute si se aseaza pe un platou,alaturi de garnitura aleasa.
  • Multumesc  Kotanyi !
  • Savurati cu placere!

Niciun comentariu: