joi, 16 august 2012

Sorbet de pepene rosu






Inchei periplul pepenelui rosu cu un minunat si racoritor sorbet !

Ingrediente:

800 g pulpa rosie de la pepene
200 g zahar tos
200 apa plata
3 albusuri
2-3 pic otet
frunze de menta

Pregatire:

Pulpa rosie se taie cubulete si se paseaza in blender.
Din zahar si apa fierbem un sirop subtire si se lasa la racit.
Albusurile in care am picurat putin otet,le spumam bine,apoi continuand sa le spumam, turnam in ele siropul racit..
Peste pulpa de pepene pasata ,adaugam jumatate din cantitatea de albusuri spumate,amestecam lejer,apoi adaugam si restul de albusuri.
Sorbetul se toarna intr-o tava,se introduce la congelator pentru 5-6 ore,nu uitam sa amestecam din ora in ora prin sorbet sa nu se formeze acele de gheata.
Inainte de servire,amestecam prin sorbet mai viguros sau folosim mixerul.
Cupele cu sorbet le ornam cu frunze de menta.
Savurati cu placere!



Niciun comentariu: