miercuri, 6 iunie 2012
Tarta de lamaie "Simeon al II lea "
Alteţa Sa Regală, Principesa Margareta a României a lansat anul trecut in 2011 , o "Carte regală de bucate" care a avut un succes fantastic la public !
"Cartea regala de bucate" cuprinde retete oferite cu drag Altetei Sale Regale Principesa Margareta,de catre regii si reginele continentului nostru .
O reteta mi-a atras atentia si am vrut imediat s-o prepar :
Tarta de lamaie "Simeon al II lea "
Ingrediente :
Blat:
250 g biscuiti simpli
125 g unt topit
Crema:
4 galbenusuri de ou
400 ml lapte condensat
200 ml zeama de lamaie
Bezea:
4 albusuri de ou
200 g zahar tos
un praf de sare
Pregatire:
Blat:
Se sfarama biscuitii marunt si se amesteca cu untul topit .
Compozitia de biscuiti se intinde pe fundul unei forme rotunde ,cu marginea detasabila, apoi se preseaza bine cu podul palmei.
Se coace blatul 5 minute,apoi se lasa la racit.
Crema:
Se bat bine galbenusurile,eu le-am batut la bain-marie ,adaugam laptele condensat şi zeama de lămâie. Amestecaţi până la obţinerea unei creme omogene. Turnaţi crema deasupra blatului de biscuit si o intindem bine cu lingura.
Bezea:
Se bat albusurile cu un praf de sare,apoi adaugam zaharul tos in transe ,pana albusurile lucesc si se tin de tel bine.
Asamblare:
Punem bezeaua formata intr-un poche cu dui in forma de stea si decoram suprafata tartei.
Introducem tarta la cuptor si coacem 20-25 de minute,pana bezeaua devine usor aurie-aramie.
Se taie cu atentie, bezeaua este foarte pufoasa si va crapa instant .
Savurati cu placere!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu