Este momentul in care putem gasi la tarabe,in piata, ardei gras rosu sau verde la un pret bun . Iar daca va plac ardeii umpluti cu carne ,de ce sa nu va satisfaceti pofta din plin?
Ingrediente:
10-12 buc.ardei gras rosu
700 g carne tocata porc
100 g orez
doua cepe
o lingura pasta de tomate
sare
piper macinat
o leg. marar verde
o leg. patrunjel verde
Pregatire:
Ardeiul gras se spala bine,apoi se curata de cotoare si se scutura de seminte.
Ceapa se curata de foi,iar orezul si verdeata se spala bine.
Intr-un vas se amesteca carnea tocata cu orezul,ceapa taiata marunt,mararul taiat fin, o lingurita rasa de sare si o jumatate de lingurita de piper macinat.
Cu aceasta compozitie umplem fiecare ardei,folosindu-ne de o lingura.
Asezam ardeii vertical,unul langa altul,intr-o oala sau cratita putin mai inalta decat lungimea lor.
Acoperim cu apa calda .apa trebuie sa depaseasca 2-3 cm inaltimea ardeilor si lasam sa fiarba in jur de 40 de minute. Dupa acest timp adaugam si pasta de tomate si un praf de sare ,lasam sa fiarba 10 minute.
Dupa ce au fiert ardeii presaram peste ei patrunjelul taiat marunt.
Se pot servi cu smantana sau iaurt.
Savurati cu placere!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu