Piata abunda de atatea legume si fructe,iar caldura isi face simtita prezenta ,asa ca o ciorbita racoritoare de vara e tocmai buna !
Ingrediente:
4 dovlecei potriviti
un morcov
o leg.ceapa verde
5-6 rosii coapte bine
un ardei capia
doua linguri orez
o leg. patrunjel verde
50 ml ulei
500 ml bors
1,5 litri apa plata
Vegeta Podravka
piper macinat
Pregatire:
Legumele se spala bine,apoi se curata de coaja sau cotor .
Dovleceii,rosiile si ardeiul se taie cubulete,ceapa se taie rondele subtiri,iar morcovul se rade.
Intr-o oala de 2 litri,calim usor in ulei ceapa,morcovul si ardeiul capia .
Adaugam apa si cubuletele de dovlecei si lasam sa fiarba cca 15 min.
Adaugam orezul spalat si cubuletele de rosii si lasam sa fiarba pana infloreste orezul.
Dam gust cu Vegeta Podravka si piper macinat.
Adaugam borsul,lasam sa dea in clocot,apoi stingem focul si presaram peste ciorbita patrunjelul taiat marunt.
Se poate servi si calda si rece.
Savurati cu placere!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu