joi, 21 iunie 2012
Bulete de cartofi cu cascaval
Am pregatit foarte des bulete,dar am uitat sa postez reteta pe blog .
Buletele pot inlocui cu succes orice garnitura , sunt ideale asociate cu fripturi din carne la gratar /cuptor sau pot fi servite asociate cu alte aperitive.
Ingrediente:
4-5 cartofi fierti
2 oua
150 g cascaval
aprox 200 g faina
sare
piper alb macinat
nucsoara ( optional )
400 ml ulei pentru prajit
Pregatire:Cartofii si cascavalul se rad pe razatoare,pe partea cu ochiuri mici.
Intr-un bol amestecam cascavalul si cartofii cu cele doua oua intregi ,sare si piper dupa gust si daca dorim nucsoara.Cand am omogenizat totul,incepem sa adaugam faina ,putin cate putin,pana aluatul incepe sa devina mai vartos .Se imparte compozitia in doua .
O parte din compozitie se framanta usor pe blatul infainat si formam un sul subtire avand circumferinta de 3-4 cm. Cu ajutorul unui cutit taiem sulul de cartofi din cm in cm,apoi fiecare patratel il modelam intre palme pana ia forma rotunda.
Procedam la fel si cu partea a doua de compozitie .
Daca dorim ca buletele sa fie putin crocante,le tavalim prin pesmet .
Intr-o tigaie incingem uleiul bine,apoi dam focul la mediu si adaugam buletele . Nu le inghesuim in tigaie pentru a le putea intoarce cu usurinta.
Prajirea dureaza 3-4 minute ,apoi se aseaza pe prosoape de hartie sa se scurga uleiul .
Se servesc calde,cat si reci.
Savurati cu placere!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu