O supa rece de castraveti e binevenita pe caldurile astea !
Ingrediente:
3 castraveti verzi
100 ml iaurt (smantana)
2-3 fire patrunjel verde
2 fire de ceapa verde
2-3 frunze de menta
3-4 frunze de rucola
1 catel usturoi
o lingurita suc lamaie
2 linguri ulei de masline
sare
piper macinat
cca 100 g branza de vaci
Pregatire:
Castravetii se curata de coaja,li se scot mijlocul cu seminte,apoi se taie cubulete.
Usturoiul si ceapa verde se taie felii,iar verdeata se taie lejer.
Castravetii si verdeata,ceapa verde,uleiul si iaurtul (smantana) se mixeaza cu blenderul.
Se da gust cu sare si piper,adaugam dupa gust sucul de lamaie.
Gazpacho se tine la frigider cateva ore inainte de servire.
Din branza de vaci portionam mici bilute care vor fi asezate deasupra fiecarei portii.
Se serveste rece,ornata cu frunze de menta si cateva picaturi de ulei de masline.
Cine doreste poate servi si cu gheata zdrobita,asezata langa bilutele de branza.
Savurati cu placere!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu