La o ciorba acra ,merge tare bine un ardeias,iar daca acesta este pus la murat de manutele astea doo e mai gustos ! Hi hi hi !
Ingrediente:
pt 2 borcane x 800 g :
1 kg ardei iuti proaspeti cu codita
500 ml otet alb de vin alb ( 9 grade)
1 l apa plata
4 linguri zahar tos
4 lingurite cu sare grunjoasa
4 foi dafin
o lingurita piper negru boabe
Pregatire:
Borcanele si capacele lor se spala bine cu apa calda,apoi se oparesc cu apa fiarta si se lasa la uscat.
Ardeii iuti se spala,se scurg bine si se aseaza vertical in borcane. Pentru usurinta inclinam usor borcanul in timp ce asezam ardeii. Printre ardeii in fiecare borcan,adaugam cate doua foi de dafin ,doua linguri de zahar ,doua lingurite de sare grunjoasa si boabe de piper.
Intr-o oala clocotim apa si otetul, apoi solutia o turnam in mod egal peste ardeii din borcane.
Pentru siguranta,sub fiecare borcan asezam lama unui cutit!
Borcanele se umplu cu lichid pana la marginea de sus, in 5 minute solutia va incepe sa scada,deoarece intra in ardei .
Se inchid borcanele cu capacele lor,strangandu-le cat mai bine.
Se depoziteaza in camara ,pana la folosirea lor in timpul iernii.
Savurati cu placere !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu