Ingrediente:
inghetata :
300 g pulpa pepene rosu
3 galbenusuri
100 g zahar pudra
150 ml frisca lichida
blat :
2 oua
100 g faina
2 linguri zahar pudra
2 linguri cacao
1/2 lingurita praf de copt
2 linguri ulei
es.rom
bezea:
2 albusuri
3 linguri zahar pudra
un praf sare
Pregatire:
Inghetata:
Pulpa de pepene,(fara samburi )o taiem bucatele si o dam prin blender .
Galbenusurile si zaharul se bat spuma ,la bain-marie ,pana se albesc.
Frisca se fierbe si se adauga peste galbenusuri,se amesteca bine si se repun pe foc pana se ingroase. Se raceste ,adaugam pulpa de pepene ,se mixeaza putin si se pune in casoleta la congelator pentru 4-5 ore.
Din ora in ora se baga mixerul in inghetata.
Blat:
Se bate oul cu zaharul bine,adaugam uleiul si es.rom,apoi faina,praful de copt si cacaua.
Se intinde compozitia intr-o tavita unsa si tapetata cu foaie de copt. Se coace 10 minute.
Dupa coacere se decupeaza blatul cu ajutorul unei forme rotunde ( diametrul 10 cm ),putin mai mic decat vasul in care vom forma Baked Alaska.
Bezea:
Albusurile si un praf de sare,se bat spuma tare.
Se adauga zaharul si se mai bat 2-3 minute la viteza mare. Se tine la frigider pana o ornam pe tort.
Intr-un vas rotund,se pune folie de plastic ,iar pe fundul vasului punem cam 2 cm de inghetata. Asezam blatul ,apoi umplem pana la marginea vasului cu restul de inghetata si nivelam,acoperim cu folie.
Introducem vasul la frigider 30 de minute ,apoi vasul cu inghetata il rasturnam dintr-o miscare pe un platou.
Incepem sa intindem bezeaua peste inghetata,iar cu varful la o lingura sa furculita ,formam mici varfuri in bezea.
Cu ajutorul unui pistol cu flacara ,incepem sa flambam usor bezeaua.
Se taie felii .
Savurati cu placere!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu