Vremea s-a racit, asa ca poti sta in bucatarie si sa gatesti non-stop,asta daca te tin puterile
Din cateva ingrediente si un bot de mozzarella,a iesit o painica gustoasa si aromata !
Ingrediente:
aluat:
400 g faina
1/2 cubulet de drojdie
cca 200 ml apa calduta
2 linguri ulei de masline
o lingurita zahar
un praf de sare
..........................
mozzarella
rozmarin
piper macinat
ulei de masline
sare de mare
Pregatire:
Din drojdie,zahar ,3 linguri de apa calduta si o lingura de faina facem o maia.
Lasam sa dospeasca 10 minute la cald.
Intr-un vas adanc cernem faina ,facem o adancitura cu mana si adaugam un praf de sare,apa calduta,uleiul de masline si maiaua.
Framantam lejer,pana obtinem un aluat ferm pe care il impartim in doua parti.
Ungem o tava cu ulei,intindem o parte de aluat dandu-i forma dreptunghiulara. Din loc in loc asezam bucatele de mozzarella si rasnim putin piper.
Cea de-a doua parte de aluat o intindem de aceeasi marime pe blat si o asezam in tava ,deasupra aluatului cu mozzarella.
Apasam bine marginile si lasam 30 de minute la cald ,sa creasca .
Preincalzim cuptorul,iar dupa ce aluatul a crescut,facem cateva adancituri in aluat cu degetul.
Picuram ulei de masline si in fiecare adancitura infigem cate o frunzulita de rozmarin.
Presaram deasupra putina sare de mare si coacem 30 de minute ,pana se rumeneste.
Dupa rumenire,scoatem focaccia din tava ,picuram iar ulei de masline si servim cat mai rapid...parol ca-i delicioasa !
Savurati cu placere!
4 comentarii:
O bunatate ...ti-a venit super!
ciao !
Imi place sticluta ta cu ulei aromat ;-)
Super buna!
aveti dreptate,a iesit super buna !
da Liana,e sticluta de la tine,mi-a fost de ajutor ,multumesc !
va multumesc de vizita ,numai bine tuturor!
Trimiteți un comentariu