Stiam ,ca vineri seara urma un meci greu pentru nationala Romaniei
contra nationala Ungariei si am zis sa renuntam la spart seminte si
rontait covrigei , vom manca pizza !Ma echipez cu cele trebuincioase si inaintea meciului ma apuc de framantat o minunatie de Pizza cu bordura de mozzarella :
Ingrediente aluat:
300 g făină
1/2 cub de drojdie
1 linguriță zahăr
100 ml apă calda
50 ml ulei masline
1/2 lingurita sare
umplutura:
aprox 200 g mozzarella
2 ciuperci mari
100 g bacon
200 g piept de pui fript la gratar
2 rosii mari
1 ou
50 ml sos de roșii
1 linguriță cu ulei de măsline
oregano
Ingrediente aluat:
300 g făină
1/2 cub de drojdie
1 linguriță zahăr
100 ml apă calda
50 ml ulei masline
1/2 lingurita sare
umplutura:
aprox 200 g mozzarella
2 ciuperci mari
100 g bacon
200 g piept de pui fript la gratar
2 rosii mari
1 ou
50 ml sos de roșii
1 linguriță cu ulei de măsline
oregano
piper macinat
Pregatire:
Frământăm un aluat din făină,
sare, zahăr, drojdie dizolvată în apă călduță și ulei,avand grija ca in prima faza drojdia sa nu intre in contact direct cu sarea .
Lasăm sa creasca 30 de
minute, după care întindem o foaie rotundă de 1 cm grosime.
Așezam foaia într-o tavă unsă cu ulei,eu am avut o tava rotunda de ceramica.
In
centrul foii ,avand grija sa ne ramana o bordura de aluat de 4-5 cm
,ungem foaia de aluat cu sosul de rosii asezam ,feliile de bacon,
ciupercile ,pieptul de pui taiat fasii si rosiile pe care le-am taiat subtire. Deasupra asezam
bastonase de mozzarella si frunze de oregano.
Pe bordura de aluat se aseaza mozzarela taiata bastonase ,oregano si piper macinat.
Acoperim
mozzarella bine cu bordura de aluat ,ungem deasupra cu oul batut,iar
restul de ou il turnam peste umplutura din mijlocul pizzei.
Stropim pizza cu cateva picaturi de ulei de masline si o coacem cca 30 minute,pana pizza se rumeneste la suprafata.
Se taie si se serveste calda .
Savurati cu placere!
Doriti o feliuta ?
2 comentarii:
Eu sigur doresc, arata delicios!
Iti trimit cu mare drag,multumesc de vizita !
Trimiteți un comentariu